Den svåra vägen till att hitta sitt äkta varför

Terron Musgrove ville bli fotbollsproffs och tjäna en massa pengar. När den drömmen sprack ville han bli superentreprenör och tjäna en massa pengar. En jakt på ingenting, enligt Terron. Efter ett enormt antal motgångar och lärdomar har Terron idag bytt fokus till att hjälpa andra som coach. Terron berättar om sin långa och svåra väg till att hitta sin egen drivkraft och sina egna värderingar. Idag jobbar Terron med hjälpa andra entreprenörer att hitta sin egen drivkraft med metoden Gasa Smart, som bygger på en F1 racerbil som metafor.

 

Idag är Terron Musgrove professionell coach. Att jobba som coach är att utgå från  individen och vem du är, och vem du vill bli. Terron Musgrove utgår alltd från noll i sitt coachande. Sen börjar han samla in information om personen, även sanningar, drömmar, talanger och dolda värderingar. Från det kan man bygga något som personen vill vara.

Att vända blicken inåt i sig själv

Det finns en gammal sägen om att alla människor har information om oss själva inom oss. Genom att använda olika samtalstekniker och metoder kan vi hjälpa personen att förflytta sig på insidan av sig själv. Man stänger av öronen och ögonen utåt så hittar man den inre blicken, säger Terron. Om vi är värderingsstyrda ledare då blir det bra och hållbart. Detta skulle företagare och entreprenörer ha nytta av. Speciellt för lite större företagare. Drivkraften i coaching. Allt går fortare och fortare, och därför är det bra att kunna gasa på som företagare utan att bränna ut sig.

Gasa smart för högpresterare

Terron har en metod, Gasa smart, som bygger på en metafor av en formel 1 bil. Du är en högpresterare och du vill anända din kropp och dina sinnen till att producera. Formel 1 bilar gasar mycket och gör av med mycket bränsle. Men de måste gå in i depå och vila mellan tävlingar. Många entreprenörer är som formel 1 bilar men glömmer depåstoppen, menar Terron. Kärleken till sitt entreprenörskap är så stark att man sätter sig utanför sin komfortzon, och glömmer bort sina grundläggande behov som sömn, kost och motion Med Gasa smart går det att bli bättre och bättre i varje race. Terron Musgrove tror inte på att dra ner på tempot för en person som håller ett högt tempo. Då är det bättre att hålla ett smart tempo och gasa smart.

Kom från Bahamas som fyraåring

Terron kom till Sverige från Bahamas s fyraåring. De hamnade i Segeltorp där det var mycket ovanligt med invandrare. För Terron var det viktig att passa in i gruppen. Han visste inte vem han var. Då var det viktigare för Terron att vara som alla andra, eftersom de stack ut så mycket ändå. Han var en person som hakade på alla andra. Kanske hade jag en dålig självkänsla, säger Terron.

Han flyttade från Segeltorp vid 17 år. Terron var en lovande fotbollsspelare som ville bli proffs och nå framgång och tjäna mycket pengar. Förebilden var hans bror som blev fotbollsproffs och den som sågs som framgångsrik inom familjen. När Terron blev skadad i sena tonåren försvann hans drömmar om att bli en framgångsrik fotbollsspelare. För Terron var framgång att tjäna mycket pengar och bli känd.

Ville bli känd och rik

Efter skadan jobbade Terron som servitör och entrévärd. Men drömmen om att bli framgångsrik fanns kvar, men nu såg han sig själv som den framgångrika företagaren med det stora företaget som tjänade en massa pengar. Då började den stora jakten på ingenting, i den mening att han tappade bort anledningen till att han gjorde. Han sprang hela tiden och stannade aldrig upp, för att slippa känna efter.

Efter ett stort antal motgångar växte ett nytt syfte fram och en ny syn på sig själv, och det liv han vill leva. Han läste en massa böcker om ledarskap och personlig utveckling. Böckerna var till hjälp i viss grad, men framförallt var böckerna ett sätt att slippa ta ansvar. Terron gjorde som det stod i böckerna, och när det inte fungerade så var det ju inte hans fel. Jag gjorde bara som det stod, det var inte hans recept, tänkte Terron.

Blev utbränd av alla misslyckanden och vägen tillbaka

Alla misslyckanden ledde till att Terron blev utbränd, och fick lägga ner sitt arbete med företaget som hade 15 anställda. När han accepterade att folk runt omkring honom var arga och besvikna på honom för att han inte tog ansvar, och när han valde att göra något åt det, då kunde han börja ta ansvar och se sig själv på ett nytt sätt. Men resan till en ny självinsikt går fram och tillbaka. Men att gå tillbaka är ändå ett steg framåt, menar Terron.

Att vara vuxen idag är att ta mycket ansvar. Ansvar för sitt arbete, familj, relation och vänner. Då kan det vara bra att ha någon att samtala med iband, säger Terron som har två coacher idag. Han träffar sina coacher varannan vecka och hjälper att sortera hans tankar.

Om man befinner sig nära gränsen för vad man klarar, och känner sig stressad, så är själva medvetenheten om det en bra sak. Men är det tillräckligt vikigt att ta tag i det, att börja träna, att börja äta rätt. Terron tycker att man skall ta hjälp av en coach.

Terron försöker inte lägga långsiktiga planer. Han fortsätter att jobba som coach men med en bredare publik och jobbar som föreläsare. Nästa år i maj kommer ett seminarium ”Ditt viktigaste möte” om handlar om att få en större bild av vem du är, som leder till en handlingsplan att gå vidare med.

Läs mer på www.musgrove.se