Årets företagare i Linköping – så hittar de en vinnare

Organisationen Företagarna delar varje år ut priset Årets Företagare. Ordförande i Linköping Anna Hjertstedt berättar om priset som i år delas ut för 20:de gången. De nominerade samlas på Linköpings slott och vinnaren får ta emot priset av Landshövdingen.

På Linköpings Slott har Anna Hjertsted just delat ut priset Årets Företagare i Linköping. Det är ett pris som företagarna delat ut i 20 år. Det startar med att en grupp personer från olika instanser som jobbar med företagare i Linköping träffas. Av Linköpings drygt 14 000 företag vaskas det fram cirka 600. Priset årets företagare är ett sätt att lyfta fram enskilda personer som framgångsrikt jobbat med sitt företag.

Vem är det som vinner?

Den typiska vinnaren genom året är en person med tydligt budskap och starkt ledarskap. Vinnaren är en person som är en förebild för andra företagare. Vinnaren kan komma från vilken bransch som helst och storleken på företaget spelar ingen roll. Tillväxt och socialt engagemang är viktiga faktorer för en vinnare.
Anna Hjertstedt och Elisabeth Nilsson skall dela ut priset årets företagare i Linköping 2017
Förutom plakett, blommor och presenter från sponsorer, får vinnaren äran och ett erkännande för allt det arbete de gjort som företagare.  Vinnaren går vidare till regionfinalen, och den vinnaren går sedan vidare till riksfinalen i årets företagare.