Så skall Jenny utveckla Vildmarkshotellet i Kolmården

Jenny Dingertz är ny hotellchef för Vildmarkshotellet i Kolmården. Den godaste karamellen man kan få, säger Jenny om sitt nya jobb. Vi pratar om hotellets fantastiska läge och potential och hur Jenny skall skapa ny energi i det 33 år gamla hotellet, som nu skall renoveras. Hon berättar om varför hon tog jobbet och framgångsfaktorerna för att lyckas. Läs eller lyssna så får du en injektion i positivt tänkande och att se möjligheter.

Vildmarkshotellet byggdes 1984 på klipporna ner mot Bråviken, precis utanför Kolmårdens djurpark. Hotellet har 213 rum och ett flertal konferenslokaler och två restauranger. Den nya hotellchefen heter Jenny Dingerts. Jennys strategi är att jobba vidare med vildmarkskänslan då hotellet ligger mitt ute i skogen.  Nästa år kommer det att bli 35 000 rumsgäster.

De två vanligaste kategorierna av gäster är Kolmårdsbesökare och konferensgäster. Jenny tycker det är en tillgång att kunna använda hela parken som en del i konferenskonceptet. Till exempel kan man ha presentationer i delfinariet för upp till 1800 personer. I höstas arrangerades en stor orienteringstävling i parken med 850 deltagare.

 

Hur Jenny blev hotelldirektör på Vildmarkshotellet

Jenny stannade upp och gav sig själv tillåtelse att fundera vad hon vill med sitt yrkesliv. Kanske skulle hon göra något helt annat? Men snabbare än hon anat vaknade intresset av att driva ett hotell och en anläggning igen. Hon hade inte sökt något jobb och inte varit aktiv på jobbmarknaden för första gången i livet. Men då var hon inne på Linkedin där det rullade upp en platsannons angående hotelldirektörstjänsten på Vildmarkshotellet.

Jenny Dingerts har jobbat hela sin karriär med hotell och destinationer. Vildmarkshotellet är mer än bara ett hotell, läget erbjuder gästerna ett mervärde. Jennys stora drivkraft är att göra resan från ett nuläge till ett önskat framtida läge, med en förbättrad affär för hotellet. Hon jobbade tidigare på Bosön på Lidingö, Wenngarn och Bergendal. Jenny älskar att jobba med människor i tjänstesektorn. Hon vill se människor växa och utvecklas.

Dags för renovering

Hotellet har renoverats löpande sedan 1984. Under 2018 kommer det att ske en mer omfattande renovering i samarbete med fastighetsägaren Pandox. Alla rum kommer att renoveras. Barer och restauranger kommer att göras om. Hotellet kommer att vara öppet under renoveringen men eventuellt stängt en period under nästa vinter.

“Det är den godaste karamellen man kan få” säger Jenny om den kommande renoveringen av hotellet. Det handlar om så mycket mer än bara renovering av hotellet. Det är hela gästens upplevelse, från bokning till avfärd. Allt hänger ihop, hur vi svarar i telefon, hur personalen är klädd och vilken meny som finns i restaurangen, säger Jenny.

Ledarskapet

Det bästa sättet att veta vad som fungerar för gästerna är att prata med personalen på hotellet. Nummer ett är att personalen trivs och att rätt person är på rätt plats. Den som älskar sitt jobb sprider glädje runt omkring sig. Det blir lätt att lösa problem, om det ens blir några problem.

En bra arbetsgivare ställer krav, men är medmänskligt och närvarande. Sitt aldrig still i båten, omöjligt går inte här, se till att ha kul på jobbet och vi hjälper varandra. Det gäller att alla på hotellet och på djurparken samlas runt de grundläggande ledorden för att lyckas, säger Jenny.

Se till att bra relationer åt alla håll, på jobbet, hemma och med kunderna. De unga idag tar jobb på helt andra premisser än för 20 år sedan. Då var man glad att man fick ett jobb och gjorde som de sade. Idag är det mycket viktigare att företaget passar individen. Det gäller att ställa om som arbetsgivare och vara med på denna utveckling, säger Jenny.

Varför skall man bo på Vildmarkshotellet

  • Du får ett fantastiskt bemötande
  • Det är solsken hela dagen (när solen skiner!)
  • När solen inte lyser är det vackert i alla fall
  • Gå på spa
  • Äta och dricka gott
  • Skämma bort sig själv och njuta en stund
  • Besöka djurparken

www.kolmarden.com