Trucken Streetfood i Linköping – ambulerande matställe

Du kanske också har sett dem, bilarna som serverar mat på olika ställen i staden där du bor. Vi träffar killarna bakom Trucken Streetfood i Linköping som berättar om sitt koncept.

Joachim Arvidsson Johan Andreasson driver Trucken Streetfood, en mexikansk foodtruck. Denna dag har de stått för maten under innovationsveckan i Norrköping. De serverar riktig mat, lagad från grunden, säger Johan.

Serverar luncher på gatan

De serverar lunch fem dagar i veckan runt om i Linköping. De utgår varje dag från sitt prepkök, där de lagar och förbereder all som skall serveras under dagen. Ibland står de för maten på event, som t.ex. Innovationsveckan i Norrköping och andra cateringar. Under Innovationsveckan serveras maten från Trucken utanför ingången till Värmekyrkan, totalt cirka 150 personer som äter lunch. Det har fungerat bra, och en rolig idé av arrangörerna att anlita en foodtruck, säger Joakim.

Att servera mat på arrangemang är något vi strävar efter. Arrangören kan släppa hela matfrågan, det enda de behöver ta hand om är soporna. Det är även kostnadseffektivt för arrangören, säger Joakim.

Johan Andreasson och Joachim Arvidsson på Trucken Streetfood serverar god och mycket mat.

Startade för två år sedan

Joakim Arvidsson startade Trucken Streetfood startade för två år sedan. Johan Andreasson är ny sedan en månad tillbaka (november 2017). De har idag två foodtrucks.

Tidigare var Joakim säljare och reste mycket. Han kände att han ville göra något annat och hade sedan tidigare ett intresse och kärlek för matlagning. Även Johan Andreasson har haft ett intresse för mat, men aldrig utbildat sig till kock.

Arbetstiderna är alla dagar i veckan under vår-sommar-höst. De kör luncher även på vintern.

För att nå ut använder de sociala medier. Där berättar de var trucken finns för dagen.

Förra året skapade Universitet en food court där mat från världens alla hörn serveras. Att vara fler truckar på samma ställe drar folk och är inget problem för konkurrensen, säger Joakim.

De försöker utveckla rätterna och tänka hållbart. De har planer att expandera till fler städer. Det ligger i tiden tror Johan.

Att jobba med foodtrucks är ett hårt jobb, och det blir långa dagar. Det gäller att ha passion för det man gör säger Johan avslutningsvis.

www.trucken.nu