Squashlegenden som driver eventföretag och är säljansvarig på SHL-klubb

Vi möter squashlegenden Fredrik Johnson igen, som driver eventföretaget ActiPro. Han är dessutom försäljningsansvarig för SHL-klubben LHC i Linköping och regerande europamästare i squash i sin åldersgrupp . Fredrik berättar om sitt sätt att leda och utveckla eventföretaget, och hur han hinner med allt.

Fredrik Johnsson äger och driver eventföretaget ActiproEvent i Linköping. Företaget har vuxit fram från hans tidigare squashföretag. Det har 7 fast anställda och cirka 25 timanställda. De jobbar med kickoffer, jubileer, invigningar, personalevents och kundevents.  Fredrik Johnson är dessutom försäljningsansvarig i Linköpings Hockeyklubb LHC.

Jag har inget jobb, jag har en livsstil.

Att hinna med allt handlar om att ha bra medarbetare runt om sig. Ett teamwork i världsklass, enligt Fredrik. Flera anställda har jobbat i ActiproEvent som jobbat mer än 15 år. Fredrik berättar att han inte haft någon anställd som har slutat!

När Fredrik Johnson var professionell squashspelare var han tvungen att ha ett företag för att hantera sponsringen. 1982 bildades Fredrik Johnson Squash som 1995 blev Actipro. 1999 blev det ett aktiebolag.

Det har varit positiv att verka i Linköping sedan 1999. Staden har utvecklats och marknaden för event har utvecklats också. Begreppet event har vuxit. Idag vill företag och personer uppmärksamma händelser.
Fredrik har rest runt i hela världen och hans devis är idag att ta världen till Linköping. Ett exempel på det är squashtävlingen UCS Swedish Open i Linköping, som är Europas näst största squashturnering.

Magnus Johansson arrangerade ett event för några år sedan som kostade en hel del pengar. De som var där kan fortfarande prata om det och flera av dem är fortfarande kunder till Magnus.

Fredrik tar med sig mycket av tänket från idrotten och försöker överföra sitt driv till hans anställda. Det kanske sker lite på bekostnad av att sitta ner och coacha medarbetarna, säger Fredrik.

Var och en måste ha sin egen drivkraft och vara sin egen coach.

Fredrik tror att om en ny person kommer till ett företag som har denna kultur och positivt tänkande så smittar det av sig.

Det finns inga genvägar, bara hårt jobb. Fast man måste ha kul på vägen och ibland stannar upp och njuter. Inom idrotten är man bra på detta, där firas en framgång så att det blir ett avslut, säger Fredrik Johnson. Inom näringslivet och affärslivet kan vi bli bättre på detta.

Magnus Johansson menar att man skall inte bara skall fira stora framgångar, även små.

Hur gör du för att koppla av?

Att resa till dottern i Los Angeles, att vara ute i naturen och att träna är avkoppling menar Fredrik.

Hur ser ActiproEvent ut om fem år?

Det är att fortsätta växa och bli starkare utanför Linköpingsregionen, säger Fredrik.
Fredrik gillar företagandet. Det är något som alla borde prova på, menar Fredrik.

Läs och lyssna på det tidigare avsnittet med Fredrik (nr 154), där han berättar om sin squashkarriär.